tirsdag 28. august 2007

Rapport fra ixia, Rhodos !!

Da er ferien ubønnhørlig over for denne gang !!

Vi startet fra Trondheim lufthavn Værnes søndag 12.08 med avgang kl.17:30 og gikk ut av flyet i paradis (Rhodos) kl.22:50. Varmen slo mot oss (26 grader) og luftfuktigheten var 80-90%. Etter en evighet med venting på bagasjen ved samlebåndet ( det ER jo hellas ), gikk vi ut til bussene som sto på rad og rekke og ventet. Bussturen gikk unna på kort tid og vi var
endelig framme ved Hotel Dionysos, Ixia. Etter innsjekking var det å slepe bagasjen opp til leiligheten, kikke raskt over rommene, starte air-conditionen og sette seg ut på altanen med en sterk medbrakt drink innkjøpt på tax-free via nettet. Ferien var i gang !!!
Frokostserveringen var fra 07:00 til 10:00, og den første frokosten måtte vi få med oss. Vi ble tatt imot i døra til frokostsalen med spørsmål om hvor mange, og geleidet til ett bord som var stort nok. To vegger besto av skyvevindu som kunne åpnes maksimalt for å få inn den svalende brisen. Mye og god mat senere var det tid for å utforske hotell-området. Det kan bare beskrives med ett ord : HERLIG !! Digert saltvannsbasseng utformet som en innsjø med bukter og øyer som var forbundet med broer du kunne svømme under. Ett lite ferskvannsbasseng og ett barnebasseng var det også der. Masse solsenger, parasoller, barer, resturanter etc.Her skulle vi være i 2 uker !!!
Stranden var ca. 250 meter borte og besto av rullesteiner, men når du kom en meter eller to ut i vannet var det sandgrunn. Badesko anbefales !
Det ble sen middag hver dag ( ca 19:00-20:00 ) på resturantene nede ved stranden, men det var bare to som falt i smak akkurat der vi bodde.
Det ble jo lagt igjen en del tips, så servicen var bra. 1 til 2 km lenger sør ligger Ixia sentrum med ett mye større utvalg.
Vi hadde opprinnelig booket leiebil for en uke for å farte litt rundt på øya, men ble anbefalt å avbestille den av noen som hadde vært der før, og det rådet takker og bukker vi for !! En taxi til Rhodos by kostet 7 euro (56kr) og til Faliraki beach på andre siden av øya kostet 16 euro (128kr). Til sammenligning kostet den billigste fem-seters leiebilen 71 euro (568kr) pr dag + drivstoff.... Vi leide bil 1 dag for å dra til Tsambika beach og Lindos (den hvite by), for det ble billigere enn å kjøre i 2 taxier (5 pers.). Lindos er en spesiell by med bare hvite hus som er bygd i en bukt omgitt av klipper og med ett slott på toppen. Selvsagt masse butikker med juggel og resturanter med takterrasser, men det er jo ett turiststed.
Dette har uten tvil vært den beste ferien jeg noen gang har hatt, men jeg har tre ting å klage på !!
1. Dårlig med benplass på flyet !
2. For lite kontanter til tips for vaskerne !
3. Ferien tok slutt og vi måtte reise hjem !! ; )

Jeg får si som
Arnold Schwarzenegger : I`ll be back !!

Her er bildene
Rhodos- vacation aug. 2007